Recensie - ‘Bad Boys: Ride Or Die'

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 10:23

"I need nasty Mike, Bad Boy!"

Bad Boys. Beeld: Universal Pictures International

Vooraf

Hebben we hier nog wel zin in? Wat mij betreft wel! De vorige films zijn dan wel wat zwak qua verhaal, maar toch best lekker vermakelijk! Daarnaast heb ik nog steeds wel vertrouwen in de reeks, al hoef ik niet direct nog een deel 5. Dit voelt al uitgemolken tot de max. Of dit deel het waard is, lees je in deze recensie!

In het kort: 'Bad Boys', 'Bad Boys II' en 'Bad Boys For Life'

'Bad Boys' (1995 , regie Michael Bay- Prima, leuke, energieke film met goeie actie en humor, maar toch redelijk oppervlakkig zonder risico's. 3 sterren.

'Bad Boys II' (2003, regie Michael Bay) - Eerste uur was saai, daarna werd het heel leuk. Einde wel ongelofelijk over de top. 3 sterren.

'Bad Boys For Life' (2020, regie Bilall Fallah en Adil El Arbi) - Misschien wel de beste in de reeks, maar wel vergeetbaar Ik heb deze film 2x in de bioscoop gezien, maar tijdens mijn rewatch afgelopen week wist ik er bijna niks meer van. 3 sterren.

Will Smith als Mike Lowrey.  Beeld: Universal Pictures International

Plot

Deze zomer keren de wereldwijd populaire Bad Boys terug met hun bekende mix van spectaculaire actie en buitensporige comedy, maar deze keer met een twist: Miami’s beste agenten zijn nu zelf op de vlucht. Will Smith en Martin Lawrence zijn weer te zien als Mike Lowrey en Marcus Burnett en verder met o.a. Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Nuñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith en Tiffany Haddish. Bad Boys: Ride or Die is opnieuw geregisseerd door Adil & Bilall.

Eerste indruk

Ik heb hele gemixte gevoelens bij deze film. Laat ik positief beginnen: de actie is zeer vermakelijk! Ik denk dat ik het meest heb genoten van deze film in vergelijking met de andere. De actie is veel origineler en is veel beter in beeld gebracht. Sowieso is de hele film goed in beeld gebracht. De kleurtjes, de Miami vibes zitten in de eerste paar minuten al gelijk goed. Daarnaast is de chemie tussen Smith en Lawrence tijdloos.

Achter de schermen met Adil El Arbi en Bilall Fallah. Beeld: Universal Pictures International

Actie

Zoals ik al zei, is deze zeer origineel. Toch 1 puntje van kritiek, soms gaat het wel heel snel voorbij en kun je niet alles volgen. Wat erg jammer is, want je kan zien dat hier goed is over na gedacht en goed aandacht aan is besteed. Ook krijgt in deze film eindelijk Reggie zijn momentje, wat ook nog eens super vet is.

Minpunten

En dit is echt een dealbreaker. Het plot. Dat is zo verschikkelijk matig en voorspelbaar. Karakter lintjes die je zelfs uit de trailer al aan elkaar kunt verbinden die niet meer als een verrassing werken. Daarnaast slaan de meeste grappen echt wel aan, maar veel ook niet. Misschien een persoonlijk dingetje.

Conclusie

De actie is leuk, maar het plot is zo basic.

'Bad Boys: Ride or Die' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 3 sterren!

Martin Lawrence als Marcus Burnett. Beeld: Universal Pictures International

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.