Recensie - ‘Inside Out 2'

Gepubliceerd op 21 juni 2024 om 15:15

"Riley needs you..."

Nieuwe emoties. Copyright The Walt Disney Company, 2023.

Vooraf

Een deel 2 voor een Pixar film is altijd iets om naar uit te kijken. Je kunt de wereld groter maken dan hij al is, je kunt ideeën verder uitwerken en karakters die nog niet zo'n grote achtergrond hebben meer shine geven. Pixar staat ook bekend om de tranentrekkers, dus ben benieuwd of dat met deze film ook lukt.

In het kort: 'Inside Out'

Misschien wel de meest creatieve Pixar film die onverwachts een hit werd. We volgen Riley, die onverwachts gaat verhuizen naar een andere stad. En ja, hoe ga je daar mee om in je emoties? De film maakte veel los bij mij als kind dus kreeg, ook mede door mijn rewatch, 4 sterren.

Joy en Anxiety. Copyright The Walt Disney Company, 2023.

Plot

Disney en Pixar’s Inside Out 2 keert terug naar het brein van de inmiddels tiener geworden Riley, net op het moment dat het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om ruimte te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties! Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust, die al lang op succesvolle wijze de boel runnen op het hoofdkantoor, weten niet hoe ze zich moeten voelen als Anxiety plotseling opduikt. En het lijkt erop dat ze niet de enige is. Inside Out 2 wordt geregisseerd door Kelsey Mann en geproduceerd door Mark Nielsen.

Eerste indruk

Die is over het algemeen goed. De animatie ziet er, zoals we gewend zijn, goed uit. Ze doen halverwege de film, iets wat een beetje een spoiler is, iets grappigs daarmee. Daarbij dus de humor, die is erg goed. Het verhaal... ja daar heb ik wel wat aanmerkingen op. We volgen dus opnieuw Riley, die op zomerkamp gaat om de beste ijshockeyspeler te worden, waar ze veel nieuwe mensen ontmoet. Zal er straks wat dieper op in gaan.  

We ontdekken een nieuwe ruimte. Copyright The Walt Disney Company, 2023.

Nieuwe emoties

Het is leuk om te zien dat als je ouder word er meer emoties opduiken. Waarom we die niet zien in deel 1 bij de ouderen in die film laten we voor het gemak maar even achterwege en moet je helemaal niet mee bezig zijn. De stand-out is hierin Anxiety, ingesproken door Maya Hawke. Ze neemt duidelijk de leiding en dat zorgt voor het nodige grote plot van de film. De rest van de emoties zijn inderdaad aanwezig, maar... doen niet heel veel. Vooral Envy doet niet zo veel. Is dat erg? Ja, ik denk dat als ze net iets meer op de nieuwe emoties hadden gefocust dat je wat meer empathie kan voelen voor hun. 

Verhaal

Zoals ik al zij, we gaan met Riley mee op hockeykamp. Maar dit is het ook wel. Naast dat ze "verkeerde" personen ontmoet en hier en daar wat gedurfde acties moet doen blijft het daar wel bij. Vrij vlak dus. Daar waar de deur open staat voor nieuwe probeersels, blijven ze op de oppervlakte en doen gewoon weer dingen die we ook in deel 1 zien, alleen dan met nieuwe emoties. 

Kleine minpuntjes

Dit is mierenneuken hoor, maar vond t wel jammer dat er helemaal niks word gezegd of gedaan word met de kernherinneringen, letterlijk het grootste ding uit deel 1. Daarnaast toch wel jammer dat Michael Giacchino niet terugkeert, al horen we wel zijn thema terug.

Conclusie

Zeker een goede, grappige, emotionele film! Maar wel zonder risico's.

'Inside Out 2' draait vanaf 17 juli in de bioscoop en krijgt 4 sterren!


+ UITBREIDING VAN DE WERELD

+ LEUKE GRAPPEN

+ HERKENBAAR

 

- NIET ECHT BIJZONDER

- POTENTIE WAS BETER

 

Alarm!  Copyright The Walt Disney Company, 2023.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.