Wat is FILMPUNT. precies?

FILMPUNT. is een plek voor film- en serie fans om samen te komen en lekker te geeken over bioscoopfilms, streamingservices en andere nerd-dingen.

Wat is jullie team?

De oprichter en hoofdbeheerder is Joël Toet. Samen met Timo Pool doet hij de podcast, en zijn goeie vrienden van elkaar! Jeremy is er later bij gekomen, hij gaat samen met Joël naar de bioscoop met alle grote releases. Achter de schermen krijgt Joël vaak hulp van anderen, zoals leden van de Popcorn Federatie

Naar welke bioscoop gaan jullie?

Eigenlijk alleen naar Pathé en heel soms naar Kinepolis. Voornamelijk naar Arnhem, want daar zit een IMAX zaal. Voor een Dolby Cinema film gaan we vaak naar Pathé de Munt, en voor 4DX zijn we ook daar te vinden. Al is Pathé Utrecht Leidsche Rijn wel dichterbij, dus daar zijn we ook af en toe. Ook in Pathé Arena zijn we regelmatig te vinden.

Ik kan niet kiezen tussen IMAX, Dolby Cinema en 4DX, wat is het beste?

Kort antwoord: geen. Zelf ben ik echt een fan van IMAX. Dolby Cinema is vergelijkbaar, maar sommige films hebben extra beeld bij IMAX. Denk bijvoorbeeld aan 'Guardians Of The Galaxy Vol. 3'. Dolby Cinema is wel echt een aanrader bij wat donkere films, zoals 'The Batman' of juist hele kleurrijke films zoals 'The Little Mermaid'. 4DX, of MDX, vind ik persoonlijk alleen een aanrader als je de film al een keer hebt gezien. Anders ga je teveel op de effecten letten, en minder op de film zelf.

Hoe zijn jullie op het idee te komen voor FILMPUNT. en de podcast?

Toen wij begonnen waren er heel weinig Nederlandse Instagram accounts. Nu is dat echt wel anders, vooral toen 'Avengers: Endgame' uit kwam. Iedereen moest daar over praten. Tegenwoordig zijn er heel veel accounts te vinden met hetzelfde idee, maar wel met hun eigen draai er aan. Zelf denk ik dat wij onderscheidend zijn in onze reviews, nieuws en daarbij de podcast.

Wanneer komen de nieuwe afleveringen online van de podcast?

Elke eerste woensdag van de maand. Heel af en toe komt er een extra uitzending, maar dat is dan altijd een special.

Wat is de ‘Popcorn Federatie’?

De Popcorn Federatie is een Discord server met daarin vele creators, recensenten en gewoon filmliefhebbers! Ook lid worden? Check popcornfederatie.nl voor meer informatie en de linkjes.