Recensie - ‘The Fall Guy’

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 10:49

"He was super dead, so dead!"

Ryan Gosling en Emily Blunt. Beeld: Universal Pictures International

Vooraf

David Leitch is een leuke regisseur. Hij maakte eerder 'Deadpool 2', 'Fast & Furious: Hobbs & Shaw' en was producer van de eerste 'John Wick'. De vorige film, 'Bullet Train', werd ook ontzettend goed ontvangen. Ook door mij, dus mijn verwachtingen zijn eigenlijk best hoog.

Gosling in actie.  Beeld: Universal Pictures International

Plot

Hij is een stuntman en net als ieder ander in de stuntwereld blazen ze hem op, schieten ze hem neer, laten ze hem crashen, smijten ze hem door ramen heen en laten ze hem van de hoogste constructies vallen. En dat allemaal voor ons vermaak. Na een ongeval dat hem bijna zijn carrière heeft gekost, moet de onbezongen held een vermiste filmster opsporen, een samenzwering onthullen en zijn grote liefde zien terug te winnen, terwijl hij ook nog gewoon zijn werk moet doen. Dat kan bijna niet goed gaan.

Eerste indruk

De film is ontzettend meta. Dat betekend dat er veel grapjes in zitten die film liefhebbers kunnen herkennen. Zoals referenties naar Jason Bourne, ComicCon en muziek. Over die muziekkeuze straks meer. Ryan Gosling is zoals altijd eigenlijk best grappig. Zijn chemie met Emily Blunt is best leuk om naar te kijken. Maar daar houd het eigenlijk wel op. De rest van de cast is nietszeggend en eigenlijk alleen erbij voor opvulling.

Actie

Gelukkig heeft de film veel actie. Zoals een lange achtervolging, grote vechtscenes en veel explosies. Eigenlijk precies zoals je verwacht van deze film. De muziek keuze in deze film was geniaal gedaan, props daarvoor.

In actie. Beeld: Universal Pictures International

Verhaal

Dat is wel echt een rommeltje en niet echt duidelijk. Mede door de plottwisten die niet echt lekker uit de verf komen. De grappen zijn soms wel erg ver gezocht en sommige niet eens grappig. Is wel smaak, want mijn filmbuddy en vooral de mensen naast mij gingen helemaal stuk. Was best irritant. 

Conclusie

Het is een leuke film, maar weet niet zo goed of het nou een ode is naar actiefilms of gewoon een standaard actiefilm is.

'The Fall Guy' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 3,5 sterren!

Ryan Gosling. Beeld: Universal Pictures International

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.