Recensie - ‘Godzilla X Kong: The New Empire’

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 08:42

"Is that a... mini Kong?"

De titanen. Beeld: Warner Bros. Pictures

Vooraf

Ik heb een zwak voor de MonsterVerse. Ik houd wel van een film waar alles naar de tyfus word gemept door, in dit geval, een aap en een reptiel. 'Godzilla VS Kong', de vorige film, deed het in mijn ogen heel goed na het wat tegenvallende 'Godzilla: King Of The Monsters'. De zwakke plek is en blijft de menselijke kant. Door een karakter als Jia komt er een mooie brug. Hoe gaat dat zijn in deze film? Ik heb er zin in!

In het kort: de andere MonsterVerse films:

'Godzilla' (2014) - Goeie film, alleen bevat bijzonder weinig Godzilla. 3,5 ster.

'Kong: Skull Island' (2017) - Zeer vette overlevingsfilm en laat goed zien wie Kong nou precies is. 4 sterren.

'Godzilla: King Of The Monsters' (2019) - Qua actie heel goed, maar het verhaal maakt de film echt stukken minder. 3 sterren.

'Godzilla VS Kong:' (2021) - Peak fiction met zeer goeie actie en echt een uitbreiding in de lore. 4 sterren.

Jia, de brug tussen Kong en de mensen.  Beeld: Warner Bros. Pictures

Plot

Het epische gevecht gaat verder! In het Monsterverse van Legendary Pictures volgt na de sensationele krachtmeting van “Godzilla vs. Kong” nu een geheel nieuw avontuur waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van onszelf – op het spel zet. In “Godzilla x Kong: The New Empire” ontdekken we meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens en die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid heeft verbonden.

Eerste indruk

Het begint gelijk goed door de toon duidelijk te maken: deze film moet je niet al te serieus nemen. De juiste muziekkeuze bevestigd dat extra. Door er wat nieuwe karakters in te gooien en bekende koppen te laten terugkeren voelt het oprecht verfrissend. De scènes volgen en volgen met een nog niet helemaal duidelijk plot. Pas tegen het einde heb je pas echt door waar het echt om gaat. In dit rit heb je wel genoeg...

Actie!

JA! Ik ga niet liegen, ondanks de wat matige verhaallijn heb ik oprecht zitten genieten. Gewoon om het domme actie is die je echt vermaakt. Zag je ook die backflip? Zag je die koprol? Zie je die handschoen? Zag je mini Kong door de lucht vliegen? Ja man, piek fictie.

Dan Stevens, Rebecca Hall en Kaylee Hottle. Beeld: Warner Bros. Pictures

De menselijke kant

Zoals ik al zei, is een zwak punt. Ook deze film. Toch zijn Brian Tyree Henry en Dan Stevens (die trouwens echt goud geïntroduceerd word) een heerlijk duo die zichzelf niet al te serieus nemen. Jia daarintegen, ja daar kun je wel wat van vinden. Ze had misschien de Titans wel iets meer mogen aanmoedigen. Ze beschermen tenslotte haar wereld.

Conclusie

Is dit de allerbeste film ooit? Nee. Is het script top? Nee. Is alles logisch? Nee. Als je dat had verwacht of vind je sowieso de MonsterVerse maar raar en niet boeiend? Dan is deze film misschien niet voor jou. Houd je van vermakelijke domme actie en wil je even je verstand op 0 zetten? Dan is dit misschien wel voor jou.

'Godzilla X Kong: The New Empire' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 3,5 sterren!

Suko. Beeld: Warner Bros. Pictures

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.