Recensie - ‘Dune: Part Two’

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 17:29

"You are not ready for what is to come..."

Zendaya en Timothée Chalamet. Beeld: Warner Bros. Pictures

Vooraf

Daar zijn we weer! Het is al bijna een half jaar geleden dat we hier een recensie hebben geplaatst. Verwacht niet gelijk dat we alle recensies hier gaan doen, maar soms is het leuk om wat uitgebreider op een film in te gaan, en dan is een karig Instagram berichtje niet genoeg. Zeker in het geval van een persvoorstelling, dan mag onze recensie eerder online.

Dune: Part One

Het is midden in een corona pandemie in 2021 en we zien voor een blockbuster in de bioscoop verschijnen: 'Dune'! Regisseur Denis Villeneuve gooit grote ogen met een film die misschien wel wat complex is, maar wel heel vet eruit ziet. "Te episch", schreven we al eerder. Nu, 2 jaar later is het een klassieker en heeft het inmiddels meer fans gekregen. Het is vrijdag 23 februari en we mogen naar de persvoorstelling van 'Dune: Part II'. En we hebben toch wel stiekem een hype.

De Sandworms. Beeld: Warner Bros. Pictures

Plot

In "Dune: Part Two" gaat de legendarische reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) verder in gezelschap van Chani (Zendaya) en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

Eerste indruk

Die is goed. Qua plot is het nog steeds best wel ingewikkeld, maar het is zeker niet saai. Het is juist interessant om zelf uit te vogelen wat nou het beste is aan de film. Zijn het de beelden, is het de soundtrack? Zijn het de acteurs die het naar een nieuw niveau tillen? Of is het toch de verfrissende verhaallijn?

Visual meesterwerk?

Ja. Waar het soms voelt alsof sommige films afgeraffeld worden (zoals de recent verschenen 'Madame Web') of juist overdreven word (zoals in 'Avatar: The Way Of Water), is het hier een stuk realistischer en mooier. Niks voelde alsof ze zo maar even een modelletje door de computer hadden gegooid. Knap gedaan!

Kale Austin Butler. Beeld: Warner Bros. Pictures

Sterrencast

Zoals in elke grote blockbuster moeten hier ook grote namen aan verbonden zijn. Timothée Chalamet doet het, naar mijn mening, veel beter. Ook Zendaya, die toch maar heel even in deel 1 zat, laat nu echt zien wat ze kan. Het karaker van Austin Butler is opzich een prima karakter, maar wel een beetje maf. Soms té maf. Opzich geen minpunt, maar snap als mensen hem een beetje raar gaan vinden. Ook Florence Pugh zit in de film, maar laat niet zien wat ze kan. Geen ramp, maar ze had net zo goed door iemand anders gespeeld kunnen worden. Ik krijg een beetje het idee dat ze te veel bekende namen hebben gecast om de film te pushen. Al met al allemaal toppers.

Saai?

Weer een vergelijking met deel 1, ik zei al eerder dat deze saai was. Deze was een stuk minder saai, maar nog steeds wel erg langdradig, maar een stuk boeiender. Vooral omdat de karakters veel meer diepgang krijgen dan dat ze dat kregen in deel 1. 

Conclusie

'Dune: Part Two' is een grote stap vooruit ten opzichte van deel 1! Het is een stuk boeiender, spannender, spectaculairder en mooier. Met niet echt 1 grote uitblinker, maar allemaal punten die we gewoon met een 'ruim voldoende' kunnen afvinken. Ga deze zien op het allergrootste scherm mogelijk, het liefst in IMAX, want je ogen gaan sowieso (ook als je deel 1 wat matig vond) vermaakt worden!

'Dune: Part Two' draait vanaf 29-02 in de bioscoop en krijgt 4,5 sterren!

Timothée Chalamet. Beeld: Warner Bros. Pictures

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.