Recensie - ‘The Creator’

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 13:50

Meer originele sci-fi, alstublieft!

Robot. Beeld: The Walt Disney Company Benelux

Vooraf

Toen deze film begin dit jaar werd aangekondigd was ik flink verrast. Wist niet dat deze film werd gemaakt, en dat terwijl ik groot fan ben van het werk van de regisseur Gareth Edwards, mede door 'Rogue One'. Ik denk dat we het allemaal eens kunnen zijn dat dit de visueel de beste Star Wars film is. Ook toen het nieuws naar buiten kwam dat dit een laag budget heeft en het waarschijnlijk goed in de box office gaat doen, ja... zeer benieuwd. Oja, en Hans Zimmer doet de score... HYPE!

David John Washington als Joshua. Beeld: The Walt Disney Company Benelux

Plot

De epische scifi-actiethriller The Creator van schrijver / regisseur Gareth Edwards (Rogue One, Godzilla), speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie (AI).

Eerste indruk

Yes! Eigenlijk was deze film precies zoals ik van te voren had gedacht. Misschien niet zo'n goed verhaal, maar wel prachtige visuals! En zo dun is het verhaal niet eens, eigenlijk is het best wel goed. Beetje cliché en misschien wat voorspelbaar, maar zeer vermakelijk. En gewoon heel erg vet. Mede door hoe vet alle karakters eruit zien, hoe de robots eruit zien en alle coole geluidjes.

Visual meesterwerk?

Nee, dat zeker niet. Maar ook zeker niet slecht. Het hele design van alle robots, schepen, landschappen en cinematografie is gewoon super goed, en misschien wel het beste van dit jaar. 

Minpunten

Zoals ik al zei, het verhaal is wat cliché en voorspelbaar. Daarnaast zijn sommige karakters niet boeiend genoeg zodat je niet om ze geeft. Ook is het begin erg snel, dan weer erg traag om tegen het einde weer flink gas te geven. Niet ideaal.

Conclusie

Deze film is erg goed als we het hebben over cinematografie en GCI, maar laat hier en daar wat steken vallen. Het roept gelukkig niet naar een vervolg, maar zet de deur wel open naar originele sci-fi films! 

'The Creator' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 4 sterren!

Het gevechtsschip. Beeld: The Walt Disney Company Benelux

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.