Recensie - ‘Dumb Money’

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 08:59

Het jaar van de biopics.

Paul Dano. Beeld: The Searchers

Vooraf

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier redelijk blind in ga. Ik ken zowat alle acteurs die in deze film zitten en weet dat ze heel goed zijn, dus ga er met goed vertrouwen in. Het gaat over aandelen ofzo?

Seth Rogen en Nick Offerman. Beeld: The Searchers

Plot

In 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van de grootste hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs.

Eerste indruk

Je zou dit bijna het jaar van de biopic kunnen noemen. Na 'Air' en 'Gran Turismo' (of Tetris op Apple TV+) is dit geen uitzondering. Of nou ja, de film is wel onderscheidend. Dit gaat over Keith Gill (Paul Dano) die alles op alles zet qua aandelen in GameStop. Ik kende het verhaal nog niet. Maar wat een bizar verhaal. Wat gelijk op valt is de edit van de film. Deze is echt goed. Daarnaast merk je dat dit verhaal best goed doordacht is en het script goed is opgesteld. 

Acteurs

Paul Dano, die we o.a. kennen als Ridler uit 'The Batman', is wederom geweldig. Hij weet het met overtuiging te spelen, iets wat super belangrijk is in zo'n film. Pete Davidson is duidelijk de komische noot in deze film, maar heb wel altijd het idee dat hij zichzelf speelt. Ook Antony Ramos en Dane DeHaan zitten in deze film, een aangename verrassing! En natuurlijk Seth Rogen, echt een ondergewaardeerde acteur die meer kan dan alleen z'n rare lach.

Minpunten

Soms komt een naam of situatie in beeld, maar die is dan zo snel weer weg dat je het bijna niet kan laten bezinken. Ook is het soms een beetje langdradig, met name de scènes tussen de bij karakters. Ik houd heel veel van America Ferrera, maar voelde haar karakter totaal niet. 

Conclusie

Een wederom geslaagde biopic dit jaar! Zeer boeiend en bizar verhaal. Acteurs zijn overtuigend, iets wat zeer belangrijk zijn in dit soort films. Misschien wel wat langdradig, maar zeker de moeite waard als je omvergeblazen wil worden!

'Dumb Money' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 4 sterren!

Paul Dano en Pete Davidson. Beeld: The Searchers

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.