Recensie - ‘Sisu’

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 22:48

Mijnwerker vs nazi's.

Hoofdrol speler Aksel Hennie. Beeld: Just Entertainment

Vooraf

Ik wist helemaal niks. Had zelfs de trailer niet gezien. Maar las toch hier en daar wat lovende dingen. Toch maar eens proberen. 

De nazi's. Beeld: Just Entertainment 

Plot

Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog stuit de afgezonderde goudzoeker en ex-commando Aatami op een grote vondst in het noorden van Finland. Wanneer de legendarische ex-soldaat zijn goud naar een verderop gelegen stad probeert te brengen, stelen overgebleven nazi’s onder leiding van een meedogenloze SS-officier zijn buit. In de strijd om zijn vondst terug te krijgen, komen er onbegrensde krachten los in Aatami. Niets is te veel.

Eerste indruk

Een mijnwerker die allemaal Nazi's afmaakt? Ja man! Wat te gek. Dit is misschien wel de grofste film van dit jaar! Oké, 'John Wick 4' komt aardig in de buurt, maar dat is een totaal andere film. Deze voelt veel kleiner aan. En dat is goed juist. Er zitten geen acteurs in die ik kende in iedergeval, en dat vind ik altijd een plus punt in dit soort low-budget film. Want dat is het wel, en dat merk je soms wel.

Voorspelbaar?

Ja en nee. Ja, de film is best voorspelbaar omdat in de film meerdere malen word gezegd dat Aatami onsterfbaar is. Toch brengt de film wel een aantal verassingen. Zoals het einde.

Conclusie

Prima popcornfilmpje, maar zou hier niet de volle mep voor betalen. Leuk voor een keer tussendoor als je klaar bent met alle horror-, superhelden- of animatiefilms. 

'Sisu' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 3,5 sterren!

Vrouwen gevangenen met een gun. Beeld:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.