Recensie - 'Meg 2: The Trench'

Gepubliceerd op 5 augustus 2023 om 10:22

Bing chilling

Jason Statham is aan het vechten met een haai. Beeld: Warner Bros.

Vooraf

De eerste film, 'The Meg', kwam alweer in 2018 uit. En deze werd niet heel erg goed ontvangen. De een zegt dat het een hele slechte film is, en de ander vindt het prima popcorn vermaak. Brengt dit vervolg dan wel iets nieuws en hebben ze van hun fouten geleerd?

Wu Jing als Jiuming. Beeld: Warner Bros.

Plot

Vijf jaar na de gebeurtenissen van de eerste film is Jonas Taylor betrokken geweest bij ecoterrorisme terwijl hij Mana One heeft geholpen bij het verkennen van een dieper deel van de Marianentrog, waar de Megalodon is gevonden. Mana One heeft ook een Meg opgevoed, die als baby is ontdekt en die Haiqi wordt genoemd door het teamleider Jiuming Zhang, die het stokje heeft overgenomen van zijn overleden zus Suyin. Samen met Taylor zorgt hij voor haar dochter Meiying. Zodra Haiqi ontsnapt naar de Trog, leidt Taylor een onderzeeërverkenning om de verblijfplaats van de haai te vinden, waarbij hij Meiying ontdekt als verstekeling.

Eerste indruk

Hahahahaha. Nee, ze hebben niet van hun fouten geleerd. Of nou ja, een beetje. In de trailer zagen we al dat de focus veel meer op de humor zou liggen, en zichzelf niet echt serieus neemt. Helaas is het eindproduct toch wat anders geworden. De tweede helft van de film is wel heerlijk over de top, zit vol met humor en veel actie. Jammer is dan dat de eerste helft oer saai is, en vol met cliches zit. De plottwist, de mol op het eiland, zie je van mijlen ver aan komen. Pluspunt is Jason Statham die toch wel heel leuk is om te zien. Hij brengt de actie, de humor en de charme van de film. De rest van de cast ook wel hoor, maar minder. Nee oke, props voor Page Kennedy. Hij heeft me oprecht best veel laten lachen. 

China

Deze film gaat het waarschijnlijk erg goed doen in China. De eerste reports zijn al dat het meer dan 60 miljoen (ofzo, kon t niet meer terug vinden) gaat verdienen in z'n openingsweekend. Er wordt veel chinees gepraat en zitten veel Chinese acteurs in. Opzich geen drama, maar het valt wel op.

Minpunten

Deze film gaat letterlijk over de Meg, maar gaat helemaal niet over de Megs. Huh? Heel vreemd is dat, de focus ligt nu op een inktvis en wat prehistorische beesten. Goed om wat anders te proberen, maar hoezo noem je je film dan nog steeds 'Meg'? Dat gaat er bij mij niet in, en is zelfs een beetje misleidend vind ik, dus weet dat.

Conclusie

Opzich een best leuke film voor tussendoor, waar je wel even een uurtje doorheen moet bijten.

'Meg 2: The Trench' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 2,5 sterren!

Lekker watermotor aan het rijden. Beeld: Warner Bros.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.