Recensie - 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 13:38

Dé zomerfilm van het moment!

Hayley Atwell als Grace en Tom Cruise als Ethan Hunt. Beeld: Paramount Pictures

Vooraf

Iedereen ken dat bekende deuntje toch wel? Tom Cruise kent ook iedereen toch wel? Vette stunts, een lekker tempo en goeie acteurs lijkt mij goed werken voor een nieuw deel in de 'Mission: Impossible' reeks. We zijn inmiddels aangekomen bij deel 7, die een tweeluik moet worden. Iets wat we al eerder gezien hebben dit jaar bij 'Fast X' en 'Spider-Man: Across The Spider-Verse'. Zeer benieuwd naar dit deel!

Cruise, Rhames en Pegg als team IMF. Beeld: Paramount Pictures

Plot

In 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' beginnen Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Eerste indruk

Het plot klinkt misschien wat cliché, maar dat valt reuze mee. Ze weten door boeiende verhaallijnen en logische verklaringen toch een hele goeie actiefilm neer te zetten. De plottwistjes en leuke verwijzingen maken het echt heel vet. Cruise laat maar eens zien dat hij niet alleen hele vette stunts kan doen, maar ook heel leuk kan acteren. Pom Klementieff en Hayley Atwell kennen we nog niet in deze franchise, maar zetten een geweldige prestatie neer. 

De lange speelduur van 2 uur en 3 kwartier kan misschien wat afschikken, maar ik heb me geen moment verveeld. Er zitten leuke reflectie momentjes in een echt hele leuke humor die je misschien niet verwacht in deze reeks. 

Oja en 'Fast X', DIT is hoe je een tweeluik afsluit, maak ff notities de volgende keer.

Minpunten

Je word bijna geforceerd om alle andere delen gezien te hebben, maar dat is geen straf. 'Fallout' is bijvoorbeeld nog steeds een geweldige film. Ook word je geforceerd om straks naar 'Part 2' te gaan, maar dat is ook geen straf.

Conclusie

Dit is de beste zomerfilm van het moment. Maak je klaar voor een enorme dosis stunts, een boeiend verhaal en nog veel meer vette momenten. Cruise weet gewoon hoe je een actiefilm op poten moet zetten. Ja, zoek het grootste scherm die je kan vinden, pak de allergrootste bak popcorn en ga genieten van deze film.

'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' draait vanaf nu in voorpremière en krijgt 4,5 sterren!

De stunt die iedereen kippenvel geeft. Beeld: Paramount Pictures

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.