Recensie - 'Ruby Gillman, Teenage Kraken'

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 10:20

DreamWorks is terug met een nieuwe originele animatie!

Lana Condor als Ruby. Beeld: Universal Pictures

Vooraf

Ik houd van animatie! Ja, zelfs animatie die eigenlijk voor kinderen is gemaakt. Vaak zijn die films lekker kleurrijk, erg grappig en hebben een lekker tempo. Is dat bij 'Ruby Gillman, Teenage Kraken' ook het geval of is dit een uitzondering?

Ruby is aan het vechten. Beeld: Universal Pictures

Plot

In de badplaats Oceanside woont de zestienjarige Ruby Gillman met haar gezin dat probeert erbij te horen. Haar moeder, Agatha, verbiedt haar om naar het bal te gaan vanwege de locatie op een schip in de oceaan. Bij Oceanside High besluit ze oorspronkelijk niet te gaan, maar haar vrienden Trevin en Bliss overtuigen haar om haar verliefdheid, Connor, mee uit te vragen. Voordat ze het kan vragen, valt Connor in het water. Ruby springt erin en redt hem. Ze begint echter gigantisch te worden als gevolg van haar ontroerende zoute water. Haar moeder komt erachter en achtervolgt haar, terwijl ze zich onderweg herenigt met haar broer, Brill. Ze kalmeren haar en ze krimpt terug tot haar normale grootte.

Eerste indruk

Toen ik voor het eerst de trailer keek, dacht ik heel erg dat dit een soort 'Turning Red' word. Een tiener die in een beest veranderd en daar moet leren mee omgaan. In grote lijnen is dat ook wel zo, maar ze geven er toch een andere draai aan.

Ik zit halverwege de film na te denken over de animatiestijl, en die is erg leuk gedaan. Het is inderdaad lekker kleurrijk en zie eigenlijk geen rechte lijnen. Zelfs de vangrails langs de weg is een soort van krom. De karakters zijn soms wat voorspelbaar en stereotypisch, maar erg leuk ingesproken en gemaakt. Daarnaast heeft deze film een lekker tempo, en dat is erg lekker.

Minpunten

Dit is wel weer gewoon een cliché animatiefilm zoals we die gewend zijn van DreamWorks. Oke, de studio heeft zeker uitzonderingen zoals 'Puss In Boots: The Last Wish', maar dit is weer normale animatie zoals dat 15 jaar geleden ook werd gemaakt. Ook is het plot erg voorspelbaar. De grappen die erin zitten zijn opzich leuk, maar soms wel een beetje kinderlijk.

Conclusie

Voor kids is dit echt een hele leuke film! Voor ons als filmliefhebber zien we wat sneller de problemen. De animatie is tof, maar niet heel bijzonder. Nee, ik denk dat dit niet de beste DreamWorks animatie is, maar sowieso beter dan de 'Trolls' films.

'Ruby Gillman, Teenage Kraken' draait vanaf nu in de bioscoop en krijgt 2,5 sterren!

Ruby in haar Kraken vorm. Beeld: Universal Pictures

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.