Recensie - 'Asteroid City'

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 15:32

"I dare you..."

Scarlett Johansson. Beeld: Universal

Vooraf

Ik ben niet bekend met Wes Anderson, de regisseur. Ik weet dat 'ie bestaat en wat hij maakt, maar heb nog nooit een film van hem gezien. Erg hé? Gelukkig heb ik hier wel zin in: een sterrencast waar je U tegen zegt. 

Phoebe Waller-Bridge als Helena Shaw. Beeld: Universal

Plot

'Asteroid City' speelt zich af rond 1955, in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn. Het programma van een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets, waar leerlingen en hun ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor onderlinge kameraadschap en wetenschappelijke competitie, wordt spectaculair verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen.

Eerste indruk

Wat echt een groot pluspunt is, hoe de film is opgesteld. Het is als het ware alsof je naar een toneelstuk kijkt, maar dan door de ogen van de regisseur. Elk personage heeft zijn eigen verhaal, wat lekker verweven word in andere personages. Ook zit er best veel humor in, iets wat ik nooit zou zeggen over deze film, maar het is zo.

Wes Anderson

Deze regisseur heeft altijd een bepaalde style van film maken en dat moet je liggen. Deze film deed me heel erg denken aan, het spijt me oprecht, 'Rundfunk: Jagerwachter'... In de goede zin hoor. Qua color grading dan.

Minpunten

De film voelde misschien wat kort aan. Daarnaast moest ik er wel even inkomen. Maar als je er eenmaal in zit... wow.

Conclusie

'Asteroid City' is misschien niet voor iedereen, maar zeker voor de mensen die van film en theater houden. De cast is geweldig. 'I dare you...', deze film is echt geweldig.

'Asteroid City' draait vanaf 22 juni in de bioscoop en krijgt 4 sterren!

Steve Carel, Liev Schreiber en Aristou Meehan. Beeld: Beeld: Universal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.