Recensie - 'Evil Dead Rise'

Gepubliceerd op 23 april 2023 om 15:01

"Can you open the door, honey...?"

Het epische begin van de film. Beeld: Warner Bros.

Vooraf

Horrorfilms zijn niet echt mijn ding, maar ben er de laatste tijd wel meer van gaan houden. 'Evil Dead Rise' heeft iets gedaan wat niet zo snel lukt: een goeie reboot. Je moet wel echt tegen demonische dingen kunnen, anders word dit 'm niet voor je...

Alyssa Sutherland als Ellie. Beeld: Warner Bros.

Plot

Als Beth haar zus tevens moeder bezoekt om even haar leven op orde te krijgen, worden ze getroffen door een aardbeving. Onder hun appartement blijkt een kelder te zitten van een oude priester sekte (ofzo?) en de kids gaan op onderzoek uit. Als ze een boek vinden gaat het helemaal fout.

Bloederig en goor

Deze film ga je niet kijken op een zwakke maag, geloof me. Ze nemen je echt mee in een enge, duistere wereld waar eigenlijk alles mogelijk is. Demonen zijn nou eenmaal onvoorspelbaar. Zo is ook deze film niet echt voorspelbaar, en dat is een goed teken. Het plot is wat mager, maar wel duidelijk genoeg. Hulde voor de acteurs, ze weten precies wat ze doen en waar ze het voor doen. Goed gefilmd ook, echt hele mooie shots. 

Jumpscares?

Aan de ene kant haat ik echt jumpscares. Het haalt je altijd een beetje uit de film en kan er zelf niet zo goed tegen. Aan de andere kant zet het wel de toon. Deze film zit er een beetje tussen in, je bent constant op je hoede, schrikt af en toe een beetje, en dat gaat het weer gewoon door. De film duurt niet te lang maar ook niet te kort.

'Evil Dead Rise' draait vanaf nu in de bioscoop en is zien op Pathé Thuis. Deze film krijgt een nette 4,5 sterren van ons!

Lekker hé? Beeld: Warner Bros.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.