Recensie - 'The Little Mermaid'

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 17:00

"Wish I could be... part of that world."

We gaan in dit artikel uit van de Engelse karakter namen.

Halle Bailey als Ariel. Beeld: Disney

Vooraf

Ik snap dat sommige mensen een beetje Disney live-action moe beginnen te worden. Toch is de laatste die uitkwam best lang geleden. En dan hebben we het niet over de Disney+ releases. Nee, de laatste bioscooprelease was in 2021, met 'Cruella', en die heeft niet eens in alle bioscopen, bijvoorbeeld Pathé, gedraaid. Dus ik had best zin in weer een nieuwe echte, mooie, hoogkwaliteit Disney film.

Halle Bailey als Ariel en Jonah Hauer-King als Prince Eric. Beeld: Disney

Plot

We kennen allemaal wel 'The Little Mermaid' toch? Oké, er zal een enkeling zijn die de originele niet heeft gezien, dus vooruit. Diep in de zee, in Atlantis, leeft de Kleine Zeemeermin Ariel (Halle Bailey) met haar vader (Javier Bardem) en haar beste vriend Flounder (Jacob Tremblay). Als Ariël het verlangen krijgt om naar het oppervlak te gaan en ze per ongeluk Prince Eric (Jonah Hauer-King) ontmoet, maakt ze een onmogelijke deal met zeeheks Usula (Melissa McCarthy).

Ariel

Ik ben verliefd. Wat een geweldige vertoning van Halle! De zang, de stem en het spel van haar is een lus voor oor en oog. Ze doet het met veel passie en, iets wat je bijvoorbeeld mist bij 'The Lion King', emotie. Ja, je merkt dat deze film met een ziel is gemaakt! Gelukkig maar, want de laatste live-action films waren niet heel best, denk maar aan 'Pinocchio' en 'Peter Pan & Wendy'. Maar goed, dat zijn Disney+ films met minder budget. Hier merk je in alles dat er meer geld in zit.

De visual effects

Tja, de onderwater scenes kun je wat van vinden. Hoe het haar beweegt bijvoorbeeld. Nou, dat is gewoon prima hoor. Niet geweldig, maar zeker niet slecht. De dieren zijn... tja... dieren. Niks meer en niks minder. Ziet er wel tof uit eigenlijk. De bovenwaterwereld, hoe je dat dan ook mag noemen, is ook prima.

De cast

Geef Melissa McCarty gelijk een Oscar. Nee serieus, haar vertolking als Usula is misschien wel de beste villain vertoning in een Disney live-action. En dan heb ik het over de echte remakes, 'Cruella' telt dan niet mee. Ze heeft iets angstaanjagends, maar is tegelijkertijd heel grappig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Jafar in 'Aladdin' is dit veel beter! Prince Eric lijkt gewoon op Jonah Hauer-King! Ge-wel-dige gast! 

Minpunten

Tja, er zijn ook echt wel wat minpunten. Je kunt jezelf altijd de vraag stellen: "Had deze film nou echt gemaakt moeten worden?", en eigenlijk is daar geen juist antwoord op te vinden. Daarnaast echt een mierenneuk puntje: de film is misschien wat eng voor kinderen van 6 jaar. Dus ouders, let daar even op. Voor iedereen boven de 12, niks aan de hand hoor! Oja, het einde is misschien wat over de top. 

Conclusie

'The Little Mermaid' is in alle opzichten een verbetering van het orgineel! De cast is echt geweldig en je zit de hele film met een gigantische glimlach op je gezicht. De liedjes zijn leuk, het is grappig en vooral meeslepend. Ik ben echt onder de indruk hoe goed dit is! Vond je 'The Beauty And The Beast' goed? Nou, dan ga je deze ook heel goed vinden!

'The Little Mermaid' draait nu in de bioscoop en krijgt 4 sterren!

Melissa McCarthy als Ursula. Beeld: Disney

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.