Recensie - 'Guardians Of The Galaxy Vol. 3' (SPOILER-VRIJ)

Gepubliceerd op 1 mei 2023 om 19:00

"We all fly away together".

Bradley Cooper en Sean Gunn als Rocket. Beeld: Marvel Studios / Disney

Vooraf

Je mag best weten dat ik het best spannend vind om deze recensie te schijven. Aan de ene kant wil ik een zo eerlijk mogelijke review schrijven, maar aan de andere kant ben en blijf ik een Marvel fan. Sterker nog, 'Guardians Of The Galaxy Vol. 1' was mijn eerste film die ik keek. De verwachtingen liggen dus erg hoog. Deze review is spoiler-vrij.

Het huidige Guardians team. VLNR: Chris Pratt als Star-Lord, Dave Bautista als Drax, Bradley Cooper als Rocket, Zoe Saldana als Gamora, Vin Diesel als Groot, Karen Gillan als Nebula en Pom Klementieff als Mantis. Beeld: Marvel Studios / Disney

Plot

In Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn. Peter Quill is nog steeds aan het bijkomen na het verlies van Gamora, maar hij moet zijn team om zich heen verzamelen om zowel het universum als iemand van zijn eigen team te verdedigen. Als deze missie niet succesvol wordt afgerond, zou dat mogelijk kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen.

Rocket

Wat is jouw favoriete karakter? Rocket? Dan heb ik goed nieuws! We gaan eindelijk horen waar hij vandaan komt en hoe hij zo brutaal is. En dat gaat met tranen van het lachen en verdriet. Leuk feitje, alle Motion Capture en de stem van de jonge Rocket word gedaan door Sean Gunn, die ook Kraglin speelt en de broer van regisseur James Gunn is.

Is dit het einde?

Elk lid krijgt een beetje een afgerond einde, en dat is super om te zien. Je merkt dat James Gunn, schrijver en regisseur van ook de 2 vorige delen, het heeft uitgedacht. Wat een talent heeft die man. Hij laat je niet alleen oude karakters zien, maar ook een aantal nieuwe gezichten. Zo is The High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) te zien en maken we kennis met Adam Warlock (Will Poulter). Ook is Cosmo (Maria Bakalova) voor het eerst in het team te zien. Ook zien we een paar vrienden van Gunn terug.

Minpunten

Ik keek enorm uit naar Adam Warlock, maar deze viel een klein beetje tegen. Hij is een beest van een vent, slaat iedereen verrot maar gaat wel heel grappig lopen doen. Dat contrast is heel raar. Maar he, dit is zijn eerste Marvel film, dus wie weet is dit beter in de toekomst. Verder is het lekker over de top, soms iets te.

Conclusie

Ik ben echt positief verrast, zeker na alle kritiek op de voorgaande Marvel films. Visueel is het heel goed, en het verhaal is het beste van de film. Karakters waarvan je niet wist dat ze het in zich hadden hebben allemaal hun 'moment of shine' en dat is gebaard met een flinke dosis humor en hard actie. Vergeet je zakdoekjes niet mee te nemen, want een beetje Marvel fan gaat keihard janken. Dit was het dan, dit is de laatste film van onze Guardians zoals we ze nu kennen...

'Guardians Of The Galaxy Vol. 3' draait nu in de bioscoop en krijgt 4 sterren!

Chukwudi Iwuji als The High Evolutionary. Beeld: Marvel Studios / Disney

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.