Alle X-Men films ranken!

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 10:18

Binnenkort, op 24 juli, komt ' Deadpool & Wolverine' uit in de bioscoop. Goeie aanleiding om alle X-Men films kijken! Sommige heb ik al gezien, zoals de Deadpool films, maar ook ga ik er een paar voor de eerste keer zien! In dit artikel lees je korte recensies, gerankt van slechtst naar best! 

De X-Men.


Nummer 13: 'Dark Phoenix'

Deze film kwam nog vrij recentelijk uit, in 2019. Het jaar dat actief films ging kijken en 1 van de eerste films die ik keek met mijn Pathé Unlimited kaart. Ik had 0 X-Men films gekeken, dus ik snapte niet zoveel van deze film. En voelde dus niet zoveel bij deze film. Nu, een paar jaar later en 1 van de laatste films die ik keek in deze reeks, kijk ik er heel anders naar. De FX-effects van deze film blijft heel vet, maar het verhaal is zo random. Je kan je moeilijk inleven in de karakters omdat het zo weird is. Het lijkt zelfs zo dat de acteurs helemaal geen zin hadden om deze film te maken.

Sophie Turner als Jean Gray


Nummer 12: 'X-Men Orgins: Wolverine'

De film die bij iedereen pijn doet. Kijk alleen al naar de foto hieronder. Alsof de film uit 2000 komt. Maar mind you, dit is een film uit 2009! Ik ga ze nooit vergeven hoe ze, de aanleiding van dit artikel, Deadpool hebben verneukt. Ze hadden nooit z'n mond moeten dichtschroeven. Maar dat vind iedereen eigenlijk. De actie van deze film houd de film nog aardig overeind, en Jackman is, eigenlijk zoals altijd, goed in z'n rol. Het is maar goed dat ze direct zijn gestopt met deze "orgins" films...

Team.


Nummer 11: 'X-Men: The Last Stand'

Anticlimax: de film! Ja, dit is de minste X-Men film van de oude trilogie. En dat komt waarschijnlijk door het ontbreken van een goed einde. Alles is erg voorspelbaar en raar. Sure, de acteurs doen het leuk en goed, maar sommige karakters zijn wel een beetje af. Zoals Storm en Jean bijvoorbeeld. Opzicht prima film, maar is wel een teleurstelling.

Wolverine in 'The Last Stand'


Nummer 10: 'The New Mutants'

Ook deze film heb ik in de bioscoop gezien, meerdere malen zelfs. Ook toen wist ik weinig van de X-Men af, en vond het toen best een goeie film. Nu, in m'n laatste rewatch, denk ik daar wel anders over. Het voelt als een kinder/tiener hogeschooldrama die per ongeluk een brede release heeft gehad. De potentie van de film was goed, maar heeft de verkeerde insteek gehad. Anya Taylor-Joy is by far het hoogtepunt van de film.

De cast van 'The New Mutants'


Nummer 9: 'The Wolverine'

Ondanks dat dit een best vette film is, voelt het toch een rare X-Men film. Alsof Wolverine per ongeluk in een Japanse film is beland. Verder weet ik weinig van deze film meer af, misschien omdat de film erg vergeetbaar is en zeer middelmatig.

Hugh Jackman!


Nummer 8: 'X-Men: Apocalypse'

Hele aparte film. Zeker als je dit kijk na 'Days Of Future Past', voelt het toch als een gekke na-smaak. Erg jammer. Ook de villain, Apocalypse, is erg matig. Zijn motivatie is raar en niet echt logisch. Ondanks dat hij wel goed word gespeeld. Ach, ook deze film is redelijk vergeetbaar...

Een aantal karakters uit de film.


Nummer 7: 'X2'

De tweede film van de orginele triologie is zeker niet slecht, maar wel echt minder dan de eerste. Alsof ze alles weer opnieuw moeten opbouwen, terwijl dat helemaal niet nodig is. Het is echt geen slechte film hoor, maar persoonlijk voel ik niet zoveel voor deze film. Als is Nightcrawler wel echt cool!

Ik vond Anna Paquin hot.


Nummer 6: 'Deadpool 2'

Dit komt misschien als een verassing. Maar deel 2 is echt duidelijk minder dan de eerste film. Niet slecht hoor, maar mist wel een beetje dat gevoel wat de eerste film wel had. Sure, de cast is nog steeds even sterk, maar zitten zat karakters in die gewoon niet zo heel goed zijn. Zoals dat joch. Fuck dat joch.

Onze favoriete anti-held!


Nummer 5: 'X-Men'

Oké, de film waar alles mee begon. Echt goed! Ze laten nog niet alle kaarten zien, als een soort veilige basis, maar wel een hele sterke basis. Door de ogen van Wolverine kijken voelt een slimme keuze en ook hier is de actie gewoon weer heel goed, en dat voor een oude film!

Waar het allemaal mee begon!


Nummer 4: 'X-Men: First Class'

Ook deze voelt, na misschien de wat tegenvallende andere delen, erg fris! Vaugn, die deze film heeft geregisseerd, doet dat met een hele eigen stijl en een stijl die werkt en die er goed uit ziet. En dat zonder Wolverine, well done! Goeie cast, vette actie en hoewel het wel redelijk cliché is, een prima verhaal.

De nieuwe cast.


Nummer 3: 'X-Men: Days Of Future Past'

Van te voren wist ik dat dit een goede ging worden, waardoor de lat erg hoog lag. Maar ik snap het wel. De combinatie van de oude X-Men en de nieuwe X-Men werkt erg lekker.  Maar toch voelt alles best cliché, en de actie die te zien is, voelt toch een beetje achterhaald. Al met al het beste comicbook-achtige X-Men wat we gehad hebben.

De beste team-up X-Men film!


Nummer 2: 'Deadpool'

Onze rode vriend heeft een solofilm gekregen, en dat is een wonder. Denk dat we daar best even stil bij mogen staan, want als het aan Fox had gelegen, hadden we deze film niet eens gehad. 

Ryan Reynolds als Deadpool.


Nummer 1: 'Logan'

Deze zagen jullie wel aankomen, toch? Niet echt origineel om deze op 1 te zetten, maar wel de waarheid. Deze film blinkt in zoveel dingen uit. Toch bijzonder voor een X-Men film om de aanpak eens helemaal anders te doen. Probeerde ze al eerder, zoals bij 'The Wolverine', maar nu slaagt het wel. Groot voordeel is de R-rating en de goede verhaallijn. Je leeft met met Logan, X-23 en Charles. Echt een zeer goede film met lekkere duistere humor, goede actiescènes en dus dat dikke verhaal!


'Deadpool & Wolverine' draait vanaf 24 juli in de bioscoop en onze recensie komt dezelfde dag rond 1 uur online!

Reactie plaatsen

Reacties

Gwen
20 dagen geleden

Mooie lijst!