Harry Potter krijgt een reboot!

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 14:47

Flipendo! Wat gebeurd er nou?

Still uit 'Harry Potter En De Geheime Kamer' / 'Harry Potter And The Chamber Of Secrets' 

HBO, wat doe je nou?

Warner Bros. kijkt naar een nieuwe versie om de boeken van J. K. Rowling te verfilmen. We hebben al de originele acht films en drie spin-off 'Fantastic Beasts' films. De eerste acht films zijn geliefd bij critici en fans, de laatste 3 wat minder.

Nu, 12 jaar later, krijgen de films een zogenaamde reboot. Net zoals ze bijvoorbeeld bij ze bij 'The Office' hebben gedaan. Soms is dat succesvol, soms wat minder. Warner en HBO zitten as we speak rond de tafel om te kijken om dit dus ook te doen voor Harry Potter. De boeken worden nog steeds verkocht, de films nog steeds bekeken en de attracties in bijvoorbeeld Universal Studios Orlando nog steeds goed bezocht. Inmiddels is er ook een bekend toneelstuk genaamd 'Harry Potter And The Cursed Child', en ook die word super goed ontvangen. In zo'n beetje alles word 1 lijn getrokken.

Juiste keus

Toch lijkt er dus een reboot te komen. De meest gestelde vraag is nu: is dit echt nodig? Als je puur kijkt naar de populariteit van Harry Potter zou ik zeggen, ja! Stel je voor dat er echt letter voor letter word gekeken en geschreven, kan dit echt goed uitpakken. Ook voor HBO, die ook de rechten hebben, heeft er financieel baad bij. Maar als je kijkt naar de originele films, tja.. is het dan echt nodig? Zo oud zijn de films dus niet. 

Still van de 3 hoofdrolspelers in 'Harry Potter and the Deathly Hallows- Part 2'

Casting

En dan is er natuurlijk gelijk wat te doen rond de casting. Iedereen zal mij gelijk geven dat Daniël Radcliff de perfecte Harry Potter is, en dat hij niet zomaar te vervangen is. Dit geldt natuurlijk ook voor Hermione en Ron. De originele acteurs zijn toch de hart en kern van de films, en om die te moeten vervangen is jammer.

J. K. Rowlin

Het is dus voor nu nog even afwachten wat Warner en HBO precies gaan doen. Wel is het al bekend dat J.K. Rowling betrokken zal zijn bij dit project als het gaat over vragen over de Harry Potter wereld. Zij zal niet de rol spelen van executive producer zoals zij was voor 'Harry Potter and the Deathly Hallows- Part 1', 'Harry Potter and the Deathly Hallows- Part 2', en de 'Fantastic Beasts' films.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.