Alles wat je moet weten: 'Guardians Of The Galaxy Vol. 3'

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 14:50

Star-Lord en z'n groep zijn vanaf 3 mei 2023 weer terug!

Het langverwachte derde deel van 'Guardians Of The Galaxy' komt nu wel heel dichtbij. Op 3 mei weten we hoe onze favoriete kosmische helden hun einde gaan beleven.

James Gunn

Misschien eerst wat achtergrond informatie. James Gunn, toen nog niet echt bekend, mocht zich er aan wagen. In 2012 tekende hij om het eerste deel te regisseren. Toen de film in 2014 uit kwam, was het een instant hit. Het haalde in totaal ongeveer zo'n $770 miljoen op. De hoogste film van het MCU op 'The Avengers' en 'Iron Man 3' na. Logischerwijs werd er gelijk over een deel 2 nagedacht. Daar werd in 2015 het start sein voor gegeven, voor een 2017 release. Ook deze werd door James Gunn geschreven. Dit deel nog beter dan het eerste deel: $860 miljoen haalde het op!

Ontslag

In 2018 gebeurde iets wat niemand zag aankomen: Disney ontsloeg Gunn vanwege racistische tweets die hij in 2008 schreef voor een komedie programma. De acteurs uit GOTG waren verbaast en toonde begrip naar Gunn. Gelukkig gebeurde iets waar fans heel blij van werden: in december 2020 werd 'Guardians Of The Galaxy Vol. 3' aangekondigd: mét James Gunn!

Beeld: Rolling Stone

Wat kunnen we verwachten?

De insteek is nooit veranderd: dit moest een trilogie worden. 'Avengers: Infinity War' en 'Avengers: Endgame' hebben ook een aandeel in het gehele verhaal. Star-Lord (Chris Pratt) moet op zoek gaan naar Gamora (Zoe Saldaña), Mantis (Pom Klementieff)moet er mee om zien te gaan dat ze de halfzus van Star-Lord is, Drax (Dave Bautista) weet z'n draai nog steeds niet helemaal te vinden, Nebula (Karen Gillian) rouwt ook om het verlies van Gamora en Groot (Vin Diesel) word als maar weer een volledige Groot. En we moeten de backstory gaan zien van Rocket (Bradley Cooper). Daarnaast worden we eindelijk, na een end-credit scene in deel 2, voorgesteld aan Adam Warlock (Will Pouter), een best krachtige man. Ook The High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) speelt een grote rol. Verder zien we Sean Gunn als Kraglin en Maria Bakalova as Cosmo the Spacedog, die we beiden ook zagen in de Holiday Special.

Welke films moeten we kijken voor deel 3?

Dit is altijd een lastige in het MCU. Laten we maar beginnen met 'Guardians Of The Galaxy Vol. 1' en 'Guardians Of The Galaxy Vol. 2'. Deze sluiten naadloos aan elkaar en hoef je geen andere films voor te kijken. In 'Avengers: Infinity War' en 'Avengers: Endgame' gaat hun verhaal verder, maar daar moet je voor de context wel echt alle andere films voor gezien hebben. En als laatste moet je de 'The Guardians Of The Galaxy: Holiday Special' ook echt gezien hebben. Niet alleen omdat hij heel leuk is, maar ook omdat hier al een basis voor deel 3 word gelegd. 

Wanneer gaan de tickets in de verkoop?

Dit is nog niet bekend. Maar Marvel Nederland kennende is dit meestal 2 weken van te voren. Onze gok is daarom 21 april. Zodra we de precieze dag hebben, delen we deze op onze Twitter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.